Waarom nou wéér een blog?

Dit is het gedeelte van mijn website, dat ik nu al te lang bewust als de pest heb vermeden. De website waar ik nu al zo ontzettend lang over heb gefantaseerd, geplot, gewikt en gewogen in mijn hoofd maar al die tijd bij een fantasie liet blijven, omdat ik niet de ballen had om het daadwerkelijk te maken, waarna ik uiteindelijk besloot om de website toch te maken, en er vervolgens een hele nacht voor heb doorgehaald en kostbare slaaptijd eraan heb verloren. (Ja, ik wil ook weleens lange zinnen schrijven. So sue me, Onze Taal en spellingnazi’s alom).

Dit is het gedeelte van de website waar het mij allemaal om ging. De blog. Mijn blog. De zoveelste poging na ontelbare mislukte pogingen, omdat ik wederom niet de ballen (en zin) had om door te gaan. Wat maakt deze poging dan anders dan alle andere pogingen? Een vraag die door mijn hoofd spookt, maar niet beantwoord krijg. En toch waag ik nog een poging.

Ik heb altijd gezegd dat ik wil schrijven. Dat schrijven het liefste is wat ik doe en dat schrijven eigenlijk bijna het enige is wat ik goed kan doen (check mijn portfolio als bewijs #sluipreclame). Waarom doe ik het dan niet voor mezelf? Ook daar kon ik geen antwoord op vinden, dus in plaats van weer in rondjes te draaien en mezelf allerlei vragen te stellen waarvan ik de antwoorden niet kon bedenken, dacht ik: laat ik maar eens uit mijn hoofd stappen en het allemaal in een blog uiteenzetten (my shrink will be so proud!). Met de hoop dat ik anderen kan bereiken met mijn woorden en het dan toch een stukje minder eenzaam voelt, dan wanneer ik de woorden alleen in mijn hoofd laat rondspoken. Daarom wéér een blog en hier is het dan. Mijn zoveelste poging aan een blog.

Verwacht hier geen fancy-tot-in-de-puntjes-gephotoshopte story van mijn leven en hoe geweldig het is. Let’s keep it real. Bereid je voor op veel gezeik, gepeins en gepieker. Maar ook op onwijs veel reflecties, conclusies en groei. Althans, dat hoop ik. Groeien als schrijver, groeien als mens (van binnen dan. Ik heb begrepen van mijn GGD-specialist dat ik toch echt niet langer word dan 1.60m, hoe hard ik ook probeer en daar heb ik maar mee te leven). En als je wat te zeggen hebt over wat ik schrijf, laat van je horen. In een wereld van Whatsapp, TikTok, Instagram, Facebook en noem maar op, blijven we toch snakken naar menselijke connectie op een diepgaand niveau. Daar ben ik van overtuigd. Niet dat mijn blog je behoefte voor diepgaande menselijke connectie zal vervullen, maar ik ga wel een poging wagen als ik dan toch aan het schrijven ben #goals. Dus laat van je horen en zeik lekker met me mee.

Liefs,

Fiet